Keresés
Close this search box.

Felülvizsgálatról

Tonerforrás Irodatechnika.

Elromlott pénztárgépe? Várakozik, sípol, begyűri, elakad, letört.. ide vele megjavítjuk! Kérdezzen bátran, szívesen segítünk, örömmel adunk tanácsot ha pénztárgép beszerzés előtt áll, ha segítségre van szüksége készülékének kezelésében!

Felülvizsgálatt

Felülvizsgálat megrendelés

Küldje el hozzánk üzenetben a pénztárgép felülvizsgálathoz szükséges adatait és mi visszahívjuk, elmagyarázzuk a teendőket illetve időpontot egyeztetünk Önnel:

A pénztárgép éves felülvizsgálata két részből áll

a.  AEE gyártói szoftver felülvizsgálat, az AEE-ről (Adóügyi Ellenőrző Egység) tanúsítványt állít ki a gyártó cég, melyet át kell adni a felhasználónak a felülvizsgálat végén.

b.  pénztárgépműszerész által végzett helyszíni szervizfelülvizsgálat, mely dokumentálásáról a NAV ajánlásai alapján egy adatlap készül- és egy példánya átadásra kerül a felhasználónak

Az ide vonatkozó 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet szerint a felülvizsgálat akkor tekinthető elvégzettnek ha mindkét része (a, b) elvégzésre került.

48. § (1) A pénztárgépek éves felülvizsgálata kötelező. (1a) Az éves felülvizsgálat a) forgalmazói szoftver-felülvizsgálatból, valamint b) szervizes helyszíni vizsgálatból áll. (1b) Az (1a) bekezdés a) pontja szerinti felülvizsgálat a forgalmazó kötelezettsége, amelynek keretében elvégzi az általa forgalmazott pénztárgépek AEE szoftver jogszabályoknak való megfelelőségének vizsgálatát és szükség szerinti módosítását a módosítást szükségessé tevő jogszabályban meghatározottak szerint, mely tényről az AEE gyártó által kiállított egyedi azonosító számmal rendelkező igazolást köteles beszerezni, mely igazolást a szervizes helyszíni vizsgálat során a szerviz az adóalany részére átadni köteles. Ezt a tevékenységet kizárólag az adott típus szervizelésére jogosult műszerész végezheti. (2) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti felülvizsgálatot a pénztárgép üzembe helyezését, illetve legutóbbi éves szervizelését követő 1 éven belül kell elvégeztetnie az üzemeltetőnek. (3) Az éves felülvizsgálat során a szerviz a) ellenőrzi, hogy nem történt-e illegális beavatkozás a pénztárgépen, b) ellenőrzi, hogy a pénztárgép működése, működési körülményei megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak, c) szükség esetén kicseréli az AEE akkumulátorát. (4) Az (1a) bekezdés b) pontja szerinti éves felülvizsgálatot a szerviznek a pénztárgépnaplóban dokumentálnia kell.

eves-kotelezo-helyszini-felulvizsgalat-adatlapja
felulvizsgalat-adatlapja
pénztárgép AEE gyártói igazolás
AEE gyártói igazolás